Bolivia, Anderna & Amazonas - en resa mer än en resa

Bolivia

VÄLKOMMEN TILL BOLIVIA

Anderna & Amazonas

De extrema kontrasterna, som är vårt lands verklighet ... och resorna vi stolt kan erbjuda.

Upptäck de centrala Anderna: La Paz och Titicacasjön, från Tiwanaku till Machu Picchu i inkafolkets fotspår, saltsjön i Uyuni, samt den röda och gröna sjön.

Kontrasten till detta är exotiska Amazonas djupa regnskog, med Rurrenabaque, pampas och djungel, naturreservat och flodexpeditioner. Amazonas är hörnstenen i våra äventyrsresor.

Logi finns för alla smaker. Från de mest lyxiga hotellen i stan, till enkla, ekonomiska, men bekväma vandrarhem i rustika bergsorter. Det finns en stor variation av logimöjligheter, allt efter din smak och dina behov.

Utforska vårt urval av resor och expeditioner i Bolivia. Dessa är perfekta för dig som inte gillar stora turistgrupper. Vi erbjuder en bred service, med hög kvalitet och personlig omsorg. Kontakta oss, så hjälper dig att skräddarsy din egen, alldeles speciella resa.

 

En resa mer än en resa

När du väl bestämt dig för en resa, skickar vi en dossier till dig, i god tid före avresan från Sverige. Där finns alla detaljer som du behöver: uppgifter om reserverade hotell, restauranger, användbara råd, rekommendationer och tips, för att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt.

Allt är planerat och inkluderat: flyg och övriga transporter, vackra resvägar, mat, logi och alla speciella arrangemang. Sällskap och spansk/engelsktalande guider finns till ditt förfogande på alla resor och utflykter.

Vårt program erbjuds hela året och ger dig möjligheten att kombinera naturupplevelser med de bästa kulturella och historiska platser, samtidigt som du får vara med om ett överflöd av färger, sinnesupplevelser och vardagligt liv i våra städer och byar.

På denna webbsida vill vi visa olika reseidéer och exklusiva erbjudanden. Vi vill att den ska ses som ett smörgåsbord, där du plockar det allra bästa, allt efter din personliga smak.

Interaktiv karta över Bolivia
click here to open

Karta över Bolivia

 

Cuzco Amazonas La Paz trädgårdsstäderna Santa Cruz Sucre & Potosi Uyuni

Tveka inte att kontakta oss. Vi gör allt för att kunna svara samma dag.

ボリビア

Historiens, kontrasternas
och den kulturella mångfaldens land

Bolivia, tidigare kallat “Övre Peru”, var vaggan till den precolumbianska civilisationen Tiwanaku (Tiahuanaco); en av de äldsta och varaktigaste civilisationerna i Sydamerika. Enligt vår mytologi var Manco Cápac, Tiwanaku-ättling och grundare av Inkariket i Cuzco, den som anslöt detta territorium till Inkariket. Detta rike blev sedan erövrat av spanjorerna, med den spanske conquistadoren Francisco Pizarro i spetsen. Landet styrdes sedan av spanjorena från 1538, tills det blev självständigt 1825.

Bolivias nuvarande namn är en hyllning till Simon Bolivar, frontfiguren för Latinamerikas självständighetsprocess.

De ärvda traditionerna från de olika kulturerna före spanjorernas inträde i landet, har blandats med det koloniala arvet. Detta har gjort Bolivia till ett mångkulturellt land, med många olika etniska grupper och en rik blandning av vanor och traditioner.

Bolivia är en riktig juvel i hjärtat av Sydamerika, gömd bland berg och orörd regnskog. Det är ett land för äventyrsresande och upptäckare, ett land där de gamla kulturerna fortfarande lever ... som om tiden hade stannat. Bolivia fortsätter att vara “det förlovade landet”, för resenären som söker avsides vägar.

Folkmängden i Bolivia kan jämföras med Sveriges, på ca 10 miljoner invånare, men på en dubbelt så stor yta (1 miljon km²). Bolivia är helt klart ett land med stort utrymme. Från de praktfullt snötäckta Anderna till Amazonas enorma regnskog; ett vidsträckt område för flamingos, lamor, kondorer och jaguarer.

Bolivia är ett mångkulturellt och mångnationellt land. Här samsas många olika etniska grupper, varav de tre största är quechua, aymara och guarani, de två förstnämnda med rötter långt tillbaka i Inka- och Tiwanaku-kulturen.

Vi bjuder in dig att utforska vårt lands fascinerande mångfald. Från det andinska höglandet, över Andernas berg, till Yungas fuktiga dalar, de tropiska slätterna och Amazonas vidsträckta regnskog.

 


 

Bolivia Flag

Bolivian Folklore

Salar de Uyuni

Rainforest Walk

View from Coroico

On a visit at Lake Titicaca

 


 

◆ VIKTIGT!

Vi ber om ursäkt för att inte kunna erbjuda en flytande kommunikation på svenska. För att underlätta vår kommunikation ber vi dig därför att skriva till oss på engelska.

På de förprogramerade resorna och utflykterna i ditt reseprogram, är alla guider tvåspråkiga på engelska/spanska. Det finns svenska översättare och tolkar i Bolivia, men de är få. Vi ber dig därför att kontakta oss i god tid, om du skulle behöva denna extra service.

 


 

click here to openArbeta med oss

◆ arbete

Om du kommer från Sverige, bor i Bolivia, talar spanska och skulle vilja göra praktik eller arbeta i vårt företag ... kontakta oss.

Vi söker medarbetare som dig, som kan hjälpa oss att utveckla och expandera våra reseerbjudanden på den skandinaviska marknaden, samt att välkomna och följa med dina landsmän/landsmaninnor på våra resor.

Om du har erfarenhet av marketing, talar engelska/spanska (medel eller avancerad nivå) och har ett bra skriftspråk på svenska, tveka inte att kontakta oss.

 

 


 

Bolivia Sevärdheter

ボリビアの地図

Kontakta oss för mer information:


Please:
 

 First Name:

 

Last Name:

 

E-mail:
 

 
(Please double check e-mail address)
City:  

Country:

 

Telephone:
(optional)

 

I am:

 

 Number of participants:   people

Trip dates:

 

Give a name
to your Tour:

 

Trip enquiry: specific interests, visits, room arrangements...
Please include the time of year you plan to travel and the number of people in your group.

     

      

We do not sell or share your contact information with 
any other parties. All information is confidential.

Vi erbjuder en bred service, med hög kvalitet och personlig omsorg. Kontakta oss, så hjälper vi dig att skräddarsy din egen, alldeles speciella resa.

Skype us now!

Våra resor är speciellt utformade för dig.
Du bestämmer när du ska åka, vad du vill se och på vilket sätt.
Alla våra resor och utflykter anpassar sig till just din smak och dina behov, inklusive datum och tider.
Kontakta oss för mer information.

Travel Planner - att planera en resa mer än en resa.
Vi gör allt för att kunna svara samma dag (på engelska).

Travel Planner
allt efter din smak och dina behov

Några idéer till resmål

Klicka på en region

LA PAZ

UYUNI

CUZCO & MACHU PICCHU

AMAZONAS

DALARNA

SANTA CRUZ

SUCRE & POTOSI


BOLIVIA


Fremen Tours Bolivia - Destination Management Company

på engelska:  hem | bolivia | anderna | amazonas | speciellt | planera | FAQ | vilka är vi?
©1994-2018 FREMEN TOURS BOLIVIA - ANDES & AMAZONIA       sidkarta