Bolivia, Anderna & Amazonas - en resa mer än en resa

La Paz

Resmål - LA PAZ

La Paz och dess omgivning

 

Staden La Paz, den heliga sjön Titicaca och det arkeologiska området Tiwanaku, mitt i Anderna.

Tveka inte att kontakta oss. Vi gör allt för att kunna svara samma dag.

La Paz

Staden i himlen

Under det majestätiska och snöbetäckta Illimanis skydd från Andernas hårda klimat, framträder ur djupet staden La Paz.

Med sitt huvudtorg Plaza Murillo på 3600 meters höjd över havet, når staden bokstavligen upp till himlen. La Paz är sätet för Bolivias regering och på Plaza Murillo hittar du bl.a. presidentpalatset och parlamentet. Det är en kosmopolitisk stad att besöka, likväl som att upptäcka. Det är en stad full av liv, där boende, gatuförsäljare och skoputsare trängs mitt i det hektiska vardagslivet. På de traditionella marknaderna hittar du både grönsaker och frukt, allt för bolivianska ritualer och traditioner, medicinalväxter och otroligt vackert hantverk.

Efter att ha besökt de mest kända platserna och monumenten erbjuder även utkanterna av La Paz spektakulära platser, som t.ex. Måndalen (Valle de la Luna), där tusenårig naturlig erosion har skapat mycket speciella och egendomliga klippformationer.

På våra stadsturer studerar vi etnografiska, geografiska och arkitektoniska särdrag, kombinerat med härliga promenader eller bilturer och vackra utsiktsplatser. I La Paz finns ett stort kulturellt utbud. Dels när det gäller konst och museer, men även när det gäller vanor och traditioner.

La Paz är också utgångspunkten för många andra exkursioner, som t.ex. till Titicacasjön, Anderna och höglandet.

Tiwanaku (Tiahuanaco)

Bara 72 km resväg från La Paz hittar du Tiwanakus ruiner; både ett andligt och politiskt centrum från Tiwanaku-kulturen. Det är en av de mest imponerande arkeologiska platserna i Sydamerika.

Denna precolumbianska kultur, moder till Sydamerikas civilisationer började ca 2000–1500 f.Kr. och varade till runt  900–1000 e.Kr.

Denna civilisations kraftfulla närvaro har på ett påtagligt sätt påverkat efterkommande generationer och har genom tiden kommit att bli en av de starkaste rötterna i  den andinska världen. Anledningen till att detta imperium försvann är fortfarande oklar.

 • Utflykter både halvdag och heldag från La Paz

Världsarv

Titicacasjön

Bara några få kilometer från La Paz öppnar sig en fantastisk vy av vattenskiftningar, med de majestätiska Anderna som bakgrund. Här lärde sig den norske äventyrsresande Thor Heyerdahl att bygga vassbåtarna till sina långa expeditioner.

Titicacasjön, denna enorma magiska sjö, som ger dig känslan av hav, är såväl ett kulturellt som geografiskt fenomen. Genom årtusenden har dess intensivt blåa vatten varit vittne till de viktigaste kulturernas blomstrande på den andinska högplatån.

Sjön är tillsammans med andra platser vaggan till det stora Inkariket. En legend berättar att grundarna av denna dynasti i Cuzco; Manco Cápac och Mama Ocllo, steg upp ur dess vatten. Titicacasjöns största ö är Solön, där Solguden dyrkades. Dit blev bara de största personligheterna i riket inbjudna, för att bo i palatsen med de vackra trädgårdarna, skötta av jungfrur som bara ägnade sig åt detta.

Copacabana, som är ett mycket framträdande turistmål är en liten stad belägen i en magnifik vik av den heliga Titicacasjön. Här dyrkas den mörka jungfrun från sjön (Virgen Morena del Lago), nationens skydd. På denna koloniala heliga plats tillber invånarna helgon och har glada processioner. Copacabana är också utgångspunkten för besök till de tusenåriga ruinerna, terasserna och andra historiska lämningar från Inkakulturen, som ligger utspridda i närområdena och på den närliggande Solön.

Omgivningarna runt Copacabana, inklusive Solön och Månön, blev succesivt bebodda av chiripas, tiwanakotas och inkas. Arkeologiska fynd av stort vetenskapligt värde finns fortfarande väl bevarade.

 • Utflykter till öarna på den mindre sjön (lago Wiñaymarka)

 • Utflykter på den större sjön (lago Chucuito): Copacabana, Solön, Månön och återresa till La Paz eller i riktning mot Puno och Cuzco

 • Ett urval av hotell för en romantisk kväll vid strandkanten av den heliga sjön

Los Yungas

Bara tre timmar från La Paz, på andra sidan av la Cordillera Real, hittar man den alldeles speciella tropiska vegetationen i regionen Los Yungas, i början av Amazonas floddal.

 • Exkursioner till Coroico, Chulumani, Caranavi och Rurrenabaque

 • Mountainbiking på “dödsvägen”

 • Exkursion på flera dagar till nationalparken Madidi,
  med Rurrenabaque som utgångspunkt

Vandringsleder

Det finns många precolumbianska vandringsleder i utkanten av La Paz, som sammanlänkar höglandet med de tropiska områdena. Dessa är på mindre än 50 km, eller ca tre dagars vandring genom Anderna:

 • El Takesi är utan tvekan ett av de bästa exemplen i Sydamerika, på en välbevarad precolumbiansk vandringsled.

 • El Yunga Cruz är också mycket väl bevarad. Vägen passerar genom frodig vegetation med vildmarksvy.

 • El Choro ligger på 3000 meters höjd över havet under hela vandringen. Här får du uppleva både historia och natur, på en vacker och varierande väg.

Dessa precolumbianska vandringsleder är de vackraste och mest kända, men det finns fler.

La Cordillera Real

Översatt till svenska betyder namnet “den kungliga bergskedjan”, vilket är en perfekt benämning på denna majestätiska bergskedja. Denna mer än 150 km långa del av Anderna består av fler än 60 toppar på över 6000 meters höjd och inger en otroligt mäktig känsla.

Bland dess få invånare utmärker sig de s.k. Kallawayas, vilka är naturläkare som vandrar över stora delar av Sydamerika, på de gamla inkavägarna, där de samlar medicinalväxter.

 • Nationalparken Condoriri erbjuder stora möjligheter till utflykter i hjärtat av Cordillera Real. Det är den närmsta nationalparken från La Paz.

 • Exkursioner, vandringar och bergsklättring på de snöklädda bergen Chacaltaya, Zongo, Milluni, Huayna Potosí (6088m), Illimani (6438m), Illampu (6485m) m.fl.

 • Utflykter med den lilla koloniala byn Sorata som slutmål. Vägen är enormt vacker och det finns möjligheter till promenader vid Illampus fot.

 • Många andra möjligheter till vandringar finns, upp till en vecka i Cordillera Real och Cordillera de Apolobamba.

 • Att få en inblick i de kringvandrande Kallawallas kultur, vanor och traditioner. Det behövs minst 3-4 dagar för en upplevelse som denna.

 


 

Cholitas Paceñas

Bolivian Folklore

Salar de Uyuni

Rainforest Walk

View from Coroico

 


 

La Paz Sevärdheter

ラパス

Upplev La Paz


Kontakta oss för mer information:


Please:
 

 First Name:

 

Last Name:

 

E-mail:
 

 
(Please double check e-mail address)
City:  

Country:

 

Telephone:
(optional)

 

I am:

 

 Number of participants:   people

Trip dates:

 

Give a name
to your Tour:

 

Trip enquiry: specific interests, visits, room arrangements...
Please include the time of year you plan to travel and the number of people in your group.

     

      

We do not sell or share your contact information with 
any other parties. All information is confidential.

Vi erbjuder en bred service, med hög kvalitet och personlig omsorg. Kontakta oss, så hjälper vi dig att skräddarsy din egen, alldeles speciella resa.

Skype us now!

Våra resor är speciellt utformade för dig.
Du bestämmer när du ska åka, vad du vill se och på vilket sätt.
Alla våra resor och utflykter anpassar sig till just din smak och dina behov, inklusive datum och tider.
Kontakta oss för mer information.

Travel Planner - att planera en resa mer än en resa.
Vi gör allt för att kunna svara samma dag (på engelska).

Travel Planner
allt efter din smak och dina behov

Några idéer till resmål

Klicka på en region

LA PAZ

UYUNI

CUZCO & MACHU PICCHU

AMAZONAS

DALARNA

SANTA CRUZ

SUCRE & POTOSI


BOLIVIA


Fremen Tours Bolivia - Destination Management Company

på engelska:  hem | bolivia | anderna | amazonas | speciellt | planera | FAQ | vilka är vi?
©1994-2018 FREMEN TOURS BOLIVIA - ANDES & AMAZONIA       sidkarta